lørdag 11. desember 2010

Desember: Tiden flyr i mot jul ツ

Da var det tid for et lite blogginnlegg. Dagene er travle og flyr avsted før jeg får sukk for meg. Den kommende uken blir kjempe travel. Mye å rekke!

Julenissen og den gode hjelperen.

av Gro Jeanette Nilsen


På en stubbe langt inne i Nissenes Skog, sitter en julenisse og gnir seg i øynene, som er fulle av tårer. Ikke en lyd høres i skogen, bortsett fra snufsingen hans.- Det er vanskelig å være julenisse, tenkte han trist. Men julenissen er klar over at dette ikke er så lett å forstå for barna.

Ingen vil ha meg på besøk. Vitsen med det å være julenisse er nesten blitt borte, tenkte han sorgfull. Men det var nettopp julenisse han ville være, ja han var rett og slett skapt til det. Han hadde ønsket å være nisse helt siden han var liten. Den gangen kjente han en liten nissejente som ga ham den fine røde nisseluen sin, og sa at hvis han passet godt på den og tenkte hardt på henne av og til, så ville han bli en ekte julenisse, han også. Tenk å få glede små barn på selveste julaften – ja, voksne også. Det måtte jo være det beste man kunne gjøre!

Men julenissens store sorg var at han ikke kunne snakke. Alle andre julenisser kunne jo det, og han ville så veldig gjerne snakke med alle barna. Før han mistet taleevnen koste han seg i nissedrakten og var sikker på at han var den gladeste julenisse i hele verden. Men nå var han liksom ikke bra nok for noen.... 


----------
Resten av denne fine historien kan du lese mellom to permer. 
Den har kommet ut i bok! Se her :) 

hentet fra googleSjekk andres 10. desember bidrag her :)

1 kommentar:

Hanne sa...

Så fin julefortelling :) Og så flott blogg du har! Mye fint å se her inne hos deg.