søndag 13. mars 2011

OPPFORDRING og tanker

Les denne artikkelen: En søsters stemme

Mennesker med DS(Downs Syndrom) er FANTASTISKE mennesker!
De har en helt egen måte å være på.
Alle mennesker jeg kjenner som har DS har et godt humør, en smittende glede og en skikkelig stahet.
Når de smiler, smiler de med hele seg og breiere smil kan ingen andre gi deg.
De har en evne til å glede seg over de små ting. Og vi har så mye å lære av dem!

Det er spesielt et minne som sitter fast på netthinnen min:
Jeg og en bruker med DS var ute og gikk for å få lagt inn litt trening i fritiden. Hun stoppet opp og ville absolutt ikke gå videre. Jeg tenkte,- "Filler'n nå har ho låst seg så nå blir vi stående her en god stund."
Hun veivet med armene og jeg gikk tilbake til henne for å spørre hvorfor hun ikke ville gå videre.
Jeg møter et ansikt med vidåpne øyne som stråler og ser ned på bakken, et ansikt om er fylt med overraskelse og glede og en hånd som ivrig peker ned mot bakken for å få mine øyne til å se. Det jeg ser er en ensom løvetann som har presset seg gjennom asfalten. Dette var hennes store oppdagelse og store glede. Når hun hadde fått meg til å se den og glede meg over den så gikk vi videre uten noen overtalelse. Hun pratet i vei om den sterke løvetannen :) Fantastisk!!


Så kjære regjering: La oss ikke bli som Danmark!

3 kommentarer:

enitS sa...

AMEN!

Kine sa...

Jeg er så enig med deg! Blir skikkelig sint når jeg hører/leser om hvordan samfunnet ønsker å slippe å ta seg av mennesker som ikke er helt perfekte.. Herlighet så mange tester det skulle vært hvis man skulle ryddet unna alle som ikke er helt perfekte. Det finnes jo en haug med sykdommer osv som gjør en person til 'ikke perfekt', skal vi rydde alle disse menneskene bort også? MAKAN sier jeg bare, alle som tenker sånn bør ta seg en titt i speilet!

Ja til forskjellige typer mennesker, alle kan ikke være like. Vi ikke tenke på hva slags samfunn vi ville vært hvis alt skulle vært perfekt.

I bunn å grunn så er det vel samfunnsøkonomien som rår, vi Norge har og vil alltid ha plass og råd til personer som ikke er helt etter boka...

Pia er verdens herligste som vant mitt hjerte med sin helt egne personlighet og sjarm, hun er mye mer verdt enn alt gull i hele verden!

*stor klem*

Mokkamaster sa...

Hei Miriam!

Så hyggelige fotspor å finne på bloggen sin i dag da! :)
..-og dette du skriver da, hvem kan vel være mer enig i hvert eneste ord, enn meg, som har en helt perfekt Ingrid med downs :)
Takk for tips..-og sender dette i retur:
http://mokkamaster.blogg.no/1297946581_universitetet_i_agder.html

Stor klem til deg fra Monica, også ei nordlandspie :)