torsdag 25. mars 2010

Vårtegn




Ja, våren kommer med stormskritt! All snø er borte her vest, dog skimtes det hvite flekker i fjellene.

Her om dagen kom jeg over slik en vakker, hvit blomst på morgenturen. Laget en liten vårbukett :) Ved lunsj ble den ene motivet for ett titalls bilder :)

Om noen små timer tar jeg kollektiven inn til sentrum for så å farte videre med NSB i retning Telemark. Påskeferien skal tilbringes hos mine foreldre :) Dog må noe fikses før disse små timene er omme...

Hva skal du i påskeferien?

tirsdag 23. mars 2010

Konkurranse: Gavekort

Hvem kunne vel ikke tenkt seg og hatt et av ens egne
bilder på lerret?
Det er noe jeg har veldig lyst til, men, som fattig student, kan jeg ikke ta meg råd til det helt enda.

Anyway, en av mine inspirasjonskilder(fotograf Trine B) har nå i samarbeid med SUMOpix en konkurranse gående. Der kan du være den heldige som vinner et gavekort for lerret!!

Stikk inn her og se hva som må gjøres for å være med :)

mandag 22. mars 2010

Every move I make

Var rart å være på hospitering og kun sitte og observere. Kjente trangen til å gjøre noe. Trangen til å sette på kaffi. Trangen til å tørke brukern rundt munnen. Trang til... Ja, var virkelig rart å være flue på veggen enn hjelpende hånd.

I morgen og tirsdag er det hospitering på en spesialskole. Det blir spennende! Null erfaring i hvordan de jobber innforbi skolen med unger som trenger ekstra hjelp.


Så er det ENDELIG tid for PÅSKEFERIE!!
Det kan man bare like!

Every move I make, I make in you!

You make me move, Jesus!

Q: Hva skal du i påskeferien? :)

onsdag 17. mars 2010

Nye tider er på vei

Ja, nå er vinteren på hell og våren nærmer seg mer og mer.
Det har, for engangs skyld, vært skikkelig vinter her vest. Kjekt og endelig få oppleve mer enn bare slapssnø og haggel :)

På mandag var det en nydelig solskinnsdag! Jeg fikk endelig mitt kamera tilbake. Vært uten det i 5 uker pga reperasjon! Kjente at jeg måtte ut på fototur så det var det mandagen gikk til :) Ca 7 timer var jeg ute og knipset og gikk samtidig en lang tur :) Med kamera for hånden kan jeg vandre rundt i timesvis :)

Ja, nye tider er på vei. Eksamensoppgavene er innleverte og man venter på dommen. Nervene kommer i ny og ne. Dog har man ikke tid til å gå og engste seg hele tiden for man har ting å gjøre. Nå er vi i gang med skriving av bachelor oppave. Spennende! Denne uken og neste uke er det hospitering(kort praksis) ifm bachelor oppgaven. Gruppen min skal til ene boligen jeg var i praksis i nå sist praksis. Blir kjekt å treffe brukerne og personalet igjen, for jeg stortrivdes der :) Vi skal dit å observere, så blir å være der på ettermiddag/kveldstid siden det er da brukerne er der. Neste uke skal vi til en spesialskole. Det blir spennende siden jeg har null kjennskap til hvordan det arbeides der. Og så er det jo en ukes pause med en etterlengtet påskeferie =D

Temaet for vår bacheloroppgave er kommunikasjonsvansker hos mennesker med multifunksjonshemming. Når en jobber med mennesker uten språk har det lettere for å oppstå kommunikasjonsvansker. Vel, kommunikasjonsvansker kan oppstå i all type samhandling, ikke bare i samhandling med funksjonshemmede. Dog skjer det nok oftere der at en misforstår. Vi skal observere hvordan en kommuniserer her og hvilke metoder som blir brukt. Jeg gleder meg og kjenner at dette blir spennende. Dette blir den største oppgaven vi skal skrive. Den har ordkrav på hele 14000 ord. Det er mye!, men vi har god trening for siste praksisoppgave var på 7000 ord den skrev man jo ene og alene mens disse 14000 ordene er vi tre stykker som skal skrive :)

Spørsmål til deg: Skal du i gang med noe nytt og ukjent?
Hvor stort er det største du har skrevet?

lørdag 13. mars 2010

Tiden flyr!

Riktinok er ikke dette bildet fra i år. Det er tatt i 08 eller 09, usikker..., men nå smelter snøen kjempefort så snart er det tid for krokous fotografering igjen :)

I går kom jeg enda et skritt nærmere målet om å bli vernepleier. Jeg leverte 3 eksamensoppgaver og har med det levert min aller siste eksamen EVER!!(les: forhåpentligvis!)

Nå er det i gang med bacheleorskriving, men denne helgen er det helt fri! Sykt deilig!! Skulle gjerne hatt kameraet mitt her så jeg kunne nyte friheten med fototurer, men han er ikke tilbake enda. Vært borte fra meg i 5 uker, MEN er nå på vei hjem. ENDELIG!! Skal bli godt å få det tilbake. Å være foruten han er nesten som avvenning av kameraholismen. Helt sant!

Skulle gjerne ønske at det kom skikkelig med snø nå så jeg får tatt vinterbildene jeg hadde planlagt... Er muligens alene med ønske om mer snø...

mandag 8. mars 2010

Mandagstema: Portrett

Valgt selvportrett jeg :)
Denne jenta driver nå og river seg i håret. Er eksamensinnlevering til fredag, men oppgavene er så som så med. Sykdom har hindret meg. Ble syk for en uke siden og er fremdeles syk..., men målet skal nåes! =)

Grunnen til at jeg valgte halvt ansikt på portrettet av meg selv er fordi jeg ikke helt trives foran kamera. Jeg synes ikke jeg passer der liksom ;) Også er det jo også greit å slippe å vise hele ansiktet sitt på nett om man ikke vil det ;)

Back to skrivinga :)
Sjekk andres portretter her ;)

Ha en fortsatt fin kvinnedag, alle damer =)
Kos dere med denne:  
Da Gud hadde skapt Adam og Eva, sa han; Jeg har 2 gaver. Den ene er kunsten å kunne tisse stående.."den vil jeg ha, avbrøt Adam. Eva nikket. Adam ropte og skrek av glede, rente rundt i Edens have og tisset på trærne og løp langs stranden, hvor han tisset i mønster i sanden. Gud og Eva betraktet den glade mann og Eva spurte; hva er den andre gave? Gud svarte; Hjernen Eva, hjernen!!

lørdag 6. mars 2010

Syk.no

Utrolig kjedelig! Våknet onsdags morgen og følte meg groggy. Tenkte at det kun skyldtes tante rød, men etterhvert som timene gikk ble jeg bare dårligere og dårligere. Halsen verket som bare det og det gjorde vont i lungene når jeg pustet. Satt under fleeze klær, pledd og dyne, men skalv som et aspeløv. Feberen steg og det var bare å finne senga. Torsdag tenkte jeg å sove på morgenen og så gruppearbeid etter lunsj, men nei, gruppearbeid fra morningen av. Var bare å stappe i seg smertestillende(ibux, paraset og paragin). Med tung kropp og feberen i sjakk var jeg på skolen noen timer. Når jeg kom hjem var jeg helt utslitt, så var bare å legge seg... I går forsvant stemmen. Litt komisk selvom det er vondt. Varierer mellom skurrete stemme og små pip, hehe.

Det er når man er syk man virkelig savner å bo hjemme hos far og mor. I alle fall kjenner jeg det. Savner mor som, når jeg var liten og syk, satte sitt liv på pause og gjorde alt hun kunne for at barnet(meg) skulle bli frisk fort. Savner den kjærlige hånden som leger seg på pannen min når jeg står bøyd over do. Den trygge hånden!
Nå er jeg voksen og bor alene, så må selv gjøre ting for å bli frisk... Innlevering av eksamensoppgaver til fredagen, men akkurat nå klarer jeg ikke jobbe med de. Er så sliten og har vondt. Orker ikke annet enn å holde meg under dynen forløpig... Tester ut alle gode(?) kjerringråd for å bli kvitt basiluskene...

En liten film fra mobilen:

mandag 1. mars 2010

♩♫♪ æ har mine svake sida, men dæm gode e så mang fleir ♩♫♪

Det er ikke rent skjeldent jeg angrer på ting jeg har gjort. Ofte går jeg med dårlig samvittighet for å ha såret en som betydde mye for meg, sagt noe stygt om en venn eller gjort andre dumme ting. Ofte angrer man! Jeg er redd for å såre folk, for jeg vet alt for godt hvor vondt det er å bli såret...

Noen ganger angrer man på ting man har gjort, selvom man innerst inne vet at man gjorde rett. Da tenker jeg selvfølgelig ikke på baksnakking, for det er aldri rett å gjøre..., men det er noen valg man gjør her i livet som er rette å gjøre selvom man i neste øyeblikk har dårlig samvittighet for at man gjorde som man gjorde.

For eksempel er det rett å slå opp med typen når forholdet virkelig ikke fungerer. For i den situasjonen ville det vært galt og fortsette. Det her her min dårlige samvittighet som regel dukker opp. Rett etter bruddet treger man på at man gjorde som man gjorde, men når tiden går kjenner man at det var rett. Det er i slike stunder at denne nydelige sangen, Diamanten, til Chand Torsvik dukker opp i sangarkivet i hodet mitt. Da synger jeg den ofte om igjen og om igjen helt til jeg skjønner at den dårlige samvittigheten bare må forsvinne, for den har ingen grunn til å være der. Jeg gjorde et valg, det såret, men det var et rett valg. For: jeg behandlet han godt og var snill :) , men det var ikke nok og det fungerte ikke.. Sier ikke man skal gi opp når forholdet møter litt motgang, men når det ikke er noe å jobbe videre med, skal man da fortsette?

Q: Hva tror du?

Hadde litt på hjertet som jeg bare måtte få ut :)



Kanskje æ aldri behandla dæ så godt som æ skull
kanskje æ aldri sa dæ det æ skull ha sagt
Kanskje æ aldri såg dæ, som æ burd ha gjort
og dæm tåran som e grått, for min skyld

Kunn æ skru tebake tida, og rett opp alle feil
æ har mine svake sida, men dæm gode e så mang fleir
Og om du smila i mot mæ av glede igjen
skull æ ha trøsta dæ å sagt, det vil gå bra min venn

Kanskje va æ itj testede når du trængt mæ som mest
kanskje va æ for blind te å velge rett
Kanskje lar du mæ itj længer få lov te å kom inn
og vil du tru mæ når æ sei at mårradan vil vinn

Og kunn æ skru tebake tida, og rett opp alle feil
æ har mine svake sida, men dæm gode e så mang fleir
Om du smila i mot mæ av glede igjen
skull æ ha trøsta dæ å sagt, det vil gå bra min venn

Det vil gå bra min venn….