fredag 26. november 2010

The best job ツ

Lovte dere et mer detaljert innlegg om jobben min. Her får du se ukeplanen min og hvilke oppgaver jeg har. Her forteller jeg litt om det så vet du hva jeg snakker om senere :) Jeg har tidligere fortalt hvilke type jobb jeg har, men ikke fortalt så veldig detaljert om den.
(bildet er hentet fra google)

Dag
        / Tid
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
07:30-08:30
(SFO)
(SFO)
(SFO)
SFO
(SFO)
08:30-09:15
Sosialt/fysisk
Samfunnsfag
Engelsk
SFO møte
Kunst og
09:20-10:05
Norsk/matte
Norsk/matte
Naturfag
RLE
håndverk
10:10-10:55
Norsk/matte
Norsk/matte
Gym
Musikk
Norsk/matte
10:55-11:40
lunsj
lunsj
Gym
lunsj
lunsj
11:40-12:25
Mat og helse
Arbeidstrening
Jente/guttegruppe

Maritim skole
Norsk/matte
12:30-13:15
Mat og helse
Arbeidstrening
Norsk/matte
  Maritim skole
Svømming
13:20-14:05
Mat og helse
Arbeidstrening
Samfunnsfag
Maritim skole
Svømming
14:10-15:10
SFO
SFO
Teammøte fra 14:45-15:30
SFO
SFO
SFO
15:10-16:00
SFO
SFO
SFO
SFO
SFO
kveldstid
møter/arrangement
kan
dukke
opp
da :)


(SFO) = Noen ganger kan det skje at jeg har en time på SFO før skolen begynner. De dagene slutter jeg 15:00 eller 15:30 alt ettersom hvor lenge jeg er på SFO før skolen. Og noen ganger har jeg en halv time på SFO før skole, men som regel er det rett på skolen 08:30 :) Og hver dag, når situasjonen tillater det, er jeg på et lite SFO møte fra 13:50-14:05. Da forbereder vi dagen og legger planer.

SFO møte = Her går vi i gjennom elev saker(kan være alt mulig det!). Og vi legger planer for kommende uker.

SFO = Her har vi det veldig kjekt! Elevene velger hva de vil drive med hvis ikke sjefen har valgt en felles aktivitet. Nå mot jul skal vi gjøre mye kjekt som f. eks å lage julepynt, pepperkaker og ha nissefest :) Dette kommer det sikkert blogginnlegg om senere ;)

Sosialt/fysisk = Her forteller elevene om hva de har gjort i løpet av helgen. Gjennom dette lærer de seg å skille mellom hva som er interessant for andre å høre og hva som ikke er like interessant. Og de lærer seg å snakke foran andre.

Norsk/matte = I matte følger jeg opp en gutt og hjelper han med å forstå regnestykkene. Samme gutten følger jeg opp i norsk. Da leser han høyt for meg og så løser han spørsmål og oppgaver som er knyttet til det han har lest. Jeg følger også opp ei jente i norsken og gjør det samme med ho som med gutten.

Mat og helse = Det som var heimkunnskap når jeg var ung. Her får jeg ansvar for to av elevene og hjelper dem med matlaging oppgaven deres og hjelper ellers til der det trengs.

Samfunnsfag = Dette faget syns jeg er ekstra kjekt, for her for jeg frisket opp i kunnskapene :) Her har jeg ansvaret for han gutten jeg har ansvar for i de fleste faga. 

RLE = Her tar vi opp aktuelle og interessante temaer og snakker om disse. Her følger jeg opp samme gutten som i norsk/matte. Og har også et øye til jenta og. 

Arbeidstrening = Jenta, som jeg har ansvar for i norsk/matte, har arbeidstrening i en barnehage. Jeg følger henne dit, hjelper henne der og koser meg med det. To gutter i klassa har arbeidstrening i en matbutikk og ei anna jente i klassa har arbeidstrening i skolens kantine. Så noen fredager er jeg med henne i kantina, fra 08:30-11:40, sammen med en gutt i klassa. Sammen lager vi salat og smører bagetter. Gjennom arbeidstrening skal de få en smakebit av hvordan arbeidslivet er.

Engelsk = Jenta, som jeg følger opp i kantina, har jeg ansvar for i engelsktimene. Hjelper henne og motiverer henne til å gjøre en innsatts.
 
Gym = Jenta, som jeg har arbeidstrening med i barnehage, blir ofte litt redd i gymmen når spillet er voldsomt eller baller kommer fort mot henne. Da tar jeg henne til side og gjør en aktivitet som hun har lyst til. 

Jente/guttegruppe = Vet ikke hva gutter bedriver denne timen med, men vi jentene koser vårs med musikk og gjør noe kjekt og kreativt i lag. Er det no` jentetrøbbel ute og går, så tar vi det opp i denne timen så jentene får skværet opp. Kan jo dukke opp titt og ofte det når man har med tenåringer å gjøre ;) Og så spiser vi lunsj i lag.

Musikk = Her har elevene tre valgmuligheter: band, drama og ei gruppe som går litt i dybden av musikk.

Maritim skole = Her tar jeg og en miljøarbeider med oss to gutter ned til et hus ved sverda i stein. Her koker vi vann og pakker sekken før vi går oss en tur ut i naturen hvis været og dagsformen til guttaboys tillater det. Det var i disse timene vi tok med oss noen gutter, dro til skogs og fikk henta skolens juletre :)

Kunst og håndverk = Her blir det laget alt mulig. Kun kreativiteten til Karoline(lærer) som setter stopper.

Svømming = Her har jeg ansvaret for jentene og hjelper svømmelærer’n å passe på at elevene ikke tuller og tøyser alt for mye. 

Teammøte = Her møtes teamet mitt(4 lærere, miljøarbeideren og jeg) det er vi som har ansvar for klassen jeg jobber i. Også kalt B-gjengen :) Da tar vi opp elev saker, drøfter problemstillinger og aktuelle temaer og legger planer. Herlig gjeng jeg er i team med!

Og på kveldstid dukker personalmøter og andre møter opp eller vaktordninger som julemarked og juleball(kommer mer om disse to senere). Så det kan ofte bli lange dager… 


SPM: Så hva syns du? Høres jobben min interessant og spennende ut? 
Den er interessant, spennende, variert, kjekk og jeg stortrives virkelig!!

5 kommentarer:

Maria sa...

det høres kjekt ut!! spennende å jobbe med unge:)

LiBeReJo sa...

utrolig interessant =D
virker som du har de mest spennende dagene av oss :P hehe =D
Så utrolig HAPPY for at du har fått deg jobb og unner deg det veldig =D

virker iallefall som en kjempe bra jobb =D

stolt av deg og gla i deg samen min <3

Miriam ツ sa...

Maria: Veldig kjekt og spennende å jobbe med ungdommer :)

Linda: Ikke sant! Ja, kanskje det :P Tusen takk <3

Stine sa...

Wow.. d hørtes jo ut som en spennanes å ARTI jobb:D Du har virkeli vært heldi:D Grattis:))

Miriam ツ sa...

Takktakk snuppa :) Ja, det har æ. Det hjelpe å be Gud om hjelp ;)