onsdag 26. oktober 2011

Eplekake!!

Elev N's eplekake
 Eplekake var ikke det beste jeg visste om når jeg var ung, men har gjennom årenes løp lært å like det. Dog skal det ikke være for mye epler i eller for store eplebiter.


På skolen, hvor jeg jobber, har vi hver mandag mat&helse hvor elevene, med mer eller mindre hjelp fra oss voksne, lager no spiselig. Det være seg middagsretter, kaker eller no annet godt :) På mandag i forrige uke lagde de hver si eplekake og du kan tro det ble mange fine kaker! Dette er undersida av elev N sin kake. Stilig, sant? Noen kaker ble i søteste laget, men mange av de smakte godt! Fra nå av vil ikke jeg få være med i mat&helse timene fordi mandager blir min fridag. Litt surt det, men klager da ikke på en ekstra fridag. Vil gjerne ha med meg mat&helse timene, for jeg er veldig glad i å lage mat selv om jeg ikke er fult så glad i å spise mat. Vet fasongen min sier no annet, men det er ikke alltid at det man ser er slik det er. Ofte en kamp med meg selv når jeg spiser mat. Du syns kanskje det høres rart ut, men sånn er det bare. Vanskelig å forklare...

Du skal få to forskjellige oppskrifter som jeg har. Ene lager du røre(no alla det vi gjorde på skolen) i den andre lager du smuldredeig(det jeg som regel gjør hjemme).


Oppskrift 1: 

Ingredienser:
4-6 epler (etter størrelsen)
4 egg
2 kopper sukker
2 kopper hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss smeltet smør (avkjølt).
Kanel og sukker til å strø kaken med.
Vask og skrell eplene og skjær eplene i båter. Legg eplebåtene i vann med litt sitronsaft etter hvert som du skjærer dem opp så de ikke blir brune.
Visp godt sammen egg og sukker før du blander i det tørre. Ha i avkjølt smeltet smør til slutt og rør det inn i kakerøren. Legg halvparten av eplene i bunnen av en godt smurt, rund form og hell røren forsiktig over. Legg resten av eplene på toppen og dryss over 2 ts kanel og 4 ts sukker.
Stek kaken i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Oppskrift 2:

Ingredienser:
200g smør
200g sukker
1egg
Valnøtter
Sukker og kanel

Smuldre sukker og smør sammen. Skrell eplene, skjær de i biter og ha de i ei smurt form. Strø sukker og kanel over dem. Ha opphakket valnøtter over dem. Pisk egget og 1teskje sukker sammen og øs dette over kaka. Steker v 190grader i ca 30min.

... fra når en kompis og jeg lagde eplekake i høst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Begge kakene gav meg vann i munnen. Sant det at utsenede ikke alltid stemmer med sannheten ja. skjønner ikke hvordan det er og ha en kamp mot seg selv når du spiser, for jeg er et skikkelig matvrak og elsker mat. du virker som ei flott og jordnær jente med ett godt hjerte. tror jeg lett kunne likt deg =) God helg. Flott blogg med mye interesant å lese. Keep it up!