lørdag 24. april 2010

Transkribering

Ja, denne uken har virkelig flydd avgårde. Føler det var i går det var helg sist, men nå er det jammen meg helg igjen gitt! :) Har vært laaaange dager denne uken, men likevel har det gått fort! Onsdag var jeg på skolen til ca 20:00, i går(torsdag) til ca 18:30 og i dag(fredag) helt til 22:15. Altså ble fredagskvelden tilbragt på skolen, hehe :) Veldig gøy å ha hele høgskolen for seg selv!

De timene er brukt til å transkribere. Ja, for å transkribere er tidskrevende.
Å transkribere= å gjengi intervju. Skrive det ned ordrett!(fri oversettelse)

På onsdag hadde vi et 45min intervju på den skolen vi hospiterte(var å observerte) på. Dette intervjuet tok 12,5 timer å transkribere! Når det tekniske ikke har sinnsyk bra kvalitet så tar det ekstra lang tid å transkribere. Måtte høre setninger om igjen, om igjen og om igjen for å høre hva som ble sagt. Måtte virkelig tyde talen for å skrive ned noe! Dagens(fredag) intervju ble en halvtimes intervju og 3,5t transkribering. Hadde prøvd å bedre det tekniske i dag, men det hjalp ikke så mye... Men nå er det arbeidet unnagjort og vi kjenner at vi virkelig er i gang med bachelor oppgaven!

Det er en travel og stresset tid vi er inne i, men det går som bare det. Tror hovedgrunnen til det er at vi virkelig brenner for det vi skriver om. For i bunn og grunn er vi skikkelig SKOLELEI nå, men siden vi ønsker å skrive om dette så biter vi tenna sammen og jobber på. Hadde vi ikke ønsket å jobbe med dette så hadde vi nok ikke giddi ;) Og vi passer på å kose oss og gjøre dette til en kjekk tid :)

Nå er det bare 7 uker igjen av det 3 års lange studiet! Hvor er årene blitt av? Tiden flyr jo avgårde med meg hengende på slep etter, hehe :)

Spørsmål: Føler du at tiden flyr i fra deg? :)

2 kommentarer:

Annettes space sa...

Transskribering er tungt og besværligt arbejde.
Arbejder du alene eller er i flere i gruppen ??

Det er en spændende sidste tid, og jeg er vældigt spændt på at følge med fremover så jeg kan læse om din reaktion når du står der med din bachelor på plads og skal ud VÆRE vernepleier ;-))

Husk nu at det OGSÅ er vigtigt at slappe af ind imellem, også de her sidste 7 uger. Ha' en fin helg :-))

Anne sa...

Bare vent til du får barn du, he he, da flyr tiden den :-)