tirsdag 17. januar 2012

I 1959

Hammerfest i 1959 - fotografert av faster!

... dro min grandtante Susanne opp til Hammerfest for å jobbe. Nå, 53 år senere flytter jeg opp dit for å jobbe! Helt alene! Ingen kjente! Ny by og nye mennesker! Ja, ny jobb som jeg ikke har vært og sett på engang!

Min fremtidige by!
Avreisen nærmer seg med stormskritt! Jeg burde egentlig ha sovet for lengst, men klarer det rett og slett ikke. Reisefeber? Eller kanskje flyttefeber og flyttenerver?

Om 3 timer må jeg stå opp igjen.... Og om 5,5t  starter reisen opp dit! Da er det farvell vestland og velkommen du kjære nord! :) Spennende!
Jeg vet ikke helt hva jeg er i ferd med å gjøre og hvordan dette kommer til å gå. Jeg har i hele dag hatt både gode og dårlige sommerfugler i magen. De gode er superspente og gleder seg til å komme nordover. De dårlige er veldig nervøse og usikre på hvordan dette blir.

Jeg gruer meg til å si adjø til moster i morgen, for da blir det fullstendig virkelig for meg at jeg skal flytte langt avsted! Skrekk og gru!- hva er det jeg begir meg ut på!?!!?

Jeg har store forhåpninger og forventninger for dette her. Jeg håper og tror at dette blir bra for meg! Jeg kjenner det skal bli godt å komme hjem til nord igjen, selvom dette er lengre nord enn der jeg trådde mine barndomsskritt. Jeg skal virkelig få tilbake nordlandspia i meg og slutte å legge til rogalandske ord i dialekta. Jeg skal få oppleve nordlyset og mørketida igjen. Jeg skal få bo og leve i nord! Jeg grugleder meg!

Det er nå det hele starter! Det er nå tid for en ny epoke i livet! Vestlandstiden er forbi - men jeg ser det gjerne igjen! Nord Norge, here I come!! 



Norgeskartet
Sandnes har vært min by i 4,5 år, men fra og med i mårra(eller i dag om du vil) er Hammerfest min by. Den lille gule firkanten er der hvor mitt barndomsrike er! Der jeg bodde de 11 første åra av livet mitt. I morgen flytter jeg 2326,6 kilometer unna det vakre vestland. Og Hammerfest ligger ca 760 kilometer unna mitt kjære Bø. Ja, heretter blir det litt kortere vei heim kan du si :)

Vi snakkes - og da er jeg i Hammerfest :)

En siste fototur her vest...

4,5 år her vest går mot slutten! Det er rart å tenke på! Har blitt mange fototurer i løpet av de åra - både med og uten min herlige fetter.

Det er mange gode minner knyttet til de 4,5 åra. Og noen sorger og skuffelser. Jeg har utdannet meg til vernepleier her vest. Jeg fikk min første jobb som miljøterapeut her. Jeg har hatt mange gode stunder i lag med fammen på haugen og med venner. Jeg har truffet mange herlige mennesker!
Jeg er takknemlig for de 4,5 fine åra!!


Men sist lørdag var det tid for en siste fototur med min kjære fetter. Og jammen var vi heldige! Vestlandet skulle vise seg i de flotteste farger! Ved Sverd i sten tok vi begge mange bilder. Etterhvert vil du kunne se flere av mine bilder, fra denne turen, hvis du trykker her :)

Takk for alle koselige fototurer, Jonas! :) Vi skal ha flere fototurer sammen, bare ikke så ofte dessverre...


Verdens beste foreldre!!

Torsdag, fredag og litt av lørdag gikk med til pakking, pakking, demontering og lasting. Også nedvasking av hybelen såklart. Hadde virkelig ikke klart det uten mine kjære foreldre! Verdens BESTE!! 

TUSEN TAKK FOR AT DERE ER TIL OG FOR AT DERE
 STILLER OPP FOR MEG GANG PÅ GANG!!
 DERE ER DE BESTE FORELDRA JEG KUNNE HATT!!

Fredags morgen våknet jeg med et lite migreneanfall og kraftig forskjølelse på toppen! Bånn i bøtta! Men etter å ha prøvd å sove det bort måtte man bare bite tenna i hop og sette i gang. Vi hadde en tidsfrist å rekke! Pallen måtte leveres innen 3 om den skulle få bli med søndagens båt til Hammerfest! Vi klarte det!!

Tok ordentlig avskjed med huseierfamilien. Trist å flytte derfra! Har trivdes godt som deres leieboer!

torsdag 12. januar 2012

Tidlig morgen & wordfeud

Olala :) :) - jeg heter nå stratos kua ..
Tidlig morgen!!
Klokka viser nå 06:15 og jeg har da vært våken i litt over 45min. Skulle egentlig liggi å sovi nå, men kroppen ville vist ikke det... Jaja, sånn er det bare i blant..
Ser lyst på det - jeg har allerede unnagjort en liten treningsøkt på sykkel og styrke :) Man må nytte tiden, hehe :) Er det ikke no sånt det heter?

I 9 tiden kommer pappa ut til meg for å hjelpe meg med møblene. Han og mamma kom hitover sent i går kveld. Så jeg skal kose meg med de i helga m.m :)
Det er godt det ikke er i mårra jeg skal flytte, for å si det sånn ;) Men gjorde en stor innsatts i går kveld - kunne fortjent en gullmedalje for den for å si det sånn ;) Man får rydda og sortert alt skrotet sitt når man pakker flyttelass ja. Har f.eks kvittet meg med mange papirer som ikke er no vits å spare på. Og det er godt at ikke alt pikkpakket skal bli med meg opp til Hammerfest. Huh! En del skal få ta seg en biltur til Telemark og bli værende der forløpig.

 Det begynner å bli go gang her nå, men fortsatt en del igjen.
Og jeg er sliten!!
Og for ikke å snakke om LEI! :) hehe :)

Men jeg får ta å fortsette, så vi talast ;)

onsdag 11. januar 2012

De 10 bud ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Nyttårsaften 11/12
De siste årene har jeg ikke satt meg fore noen nyttårsforsett i det vi går inn i det nye året. Jeg velger heller ut hvilke, av de måla jeg allerede har lagt for meg, som jeg skal fortsette å nå i det nye året som i det gamle.

Vi er for lengst inne i det nye året og det er kanskje seint å komme med nyttårsforsett? Men det er liksom ikke typisk nyttårsforsett.. For det var ikke på selve nyttårsaften jeg satte for meg at jeg vil nå disse måla ;) Og jeg kaller det heller for Mine 10 bud/mål for dette året :)

1. Nyte hver en dag fullt ut!
2. Finne lyset i mørket - det positive i alt det negative
3. Fortsette med den gode treningsplanen, som virkelig funker, men som jeg trenger å bli mer bestemt på å gjennomføre :)  (har liggi litt på latsida i ferien ;) )
4. Prøve å se i speilet hver dag og si no positivt til meg selv - for hvordan skal andre kunne bli glad i meg når jeg selv misliker meg sterkt.....?
5. Prioritere fotohobbyen mer og få gnisten tilbake!
6. Leve livet slik jeg vil og ikke slik andre vil
7. Stenge all negativ energi ute og slutte å ta til meg alle negative kommentarer om meg, mitt utsenede osv
8. Være meg selv fult og helt!
9. Vise venner og familie at jeg er glad i de og virkelig bryr meg om dem
10. Ta en dag av gangen og finne styrken som holder meg gående :)


Nordlandspia er klar for fest :)

Just realax!!

Tjukkebolla med ansiktsmaska på
Dagene består stortsett av pakking, pakking og pakking. Også litt rydding innimellom pakkinga. Og såklart en treningsøkt eller to som et avbrekk om man ikke har noen koselige avtaler, slik man hadde i går og på søndag.

Dagen i dag er intet unntak, men:
Dagen i dag startet med en skikkelig treningsøkt etter en liten frokost. Du og du for den deilig start på dagen. Og sola gjorde det hele enda bedre. Etter en deilig dusj var det tid for litt selvpleie før man fortsatte der man stoppet i går. Så med ansiktsmaske fra Dødehavet(den er DEILIG) satte man seg i godstolen med ei god bok. Så leste man side opp og side ned i  Indias datter og koste seg med appesinjuice :)
Av med maska og på med deilige ansiktskremer. Også fra Dødehavet ;) Og så måtte man dra seg vekk fra boka og fortsette pakkinga. Nå skal man igjen ha en liten pause i pakkinga for å få i seg no middag....
Straks er mamma og pappa på vei vestover til meg :) De skal hjelpe meg med nedpakkingen av møbler og nedvaskingen av hybelen. De skal være her helt til søndag så vi skal få ei skikkelig langhelg sammen. Håper på no kos innimellom all styret, så vi kan ha det kjekt i lag før jeg reiser avsted fra de. Vet jo ikke når jeg ser de igjen...


Snakkes :)

Girs just wanna have FUN!! ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Tirsdag 10. januar
Bilder fra når vi i august feiret herlige Nina sin 40års dag ;)
Tirsdag kveld var det, som nevnt tidligere, duket for gjenforening med noen helt fantastiske jenter! Tidligere sjef, Siw, ordnet i stand til oss hjemme hos seg selv. Vi kom en etter en til dekket bord i et superkoselig hus :) Hadde tenkt å sykle ut dit siden det bare er en liten svipptur(ca 10 min i bil), men halvveis syklet jeg hjem igjen for å skifte. Ja, det regnet!! Snille Vi Anh svippet utom meg og plukket meg med :) Vi spiste god kyllingsalat ala Siw og Humaira sine fantastiske nanbrød! NAAAAAAAM!! Vi hygget og koste oss! Det var virkelig en skikkelig super kveld som gjorde meg glad fra topp til tå. Fikk mange gode klemmer av dem alle og gode ønsker for fremtiden i Hammerfest.
Etter midtnatt svippet Siw Humaira og meg hjem. Først ut til Madla med Humairasnupp. Tok avskjed med ho, men håper å se ho på lørdag, og fikk noen supergode klemmer. Den jenta er fantastisk!! Så var det ut til Lura med meg og fikk en god klem av Siw også. Satser på en playdate for hunden hennes og Munti til søndag :) Så får jeg sett Siw enda en gang før jeg reiser avsted.

Vel hjemme igjen satt jeg med et stort smil om munnen. Fylt med glede og takknemlighet! Tenk å få bli kjent med noen så fantastiske mennesker og få kalle dem venninner :) Heldige meg!! Det var en mening bak at jeg ble her ett år ekstra,-  jeg skulle jo bli kjent med disse fire herlige jentene og andre herlige mennesker på min tidligere arbeidsplass! Ja, det er en mening bak alt som skjer!!

Og jeg vet at jeg kommer til å savne de fire snuppene mine veldig mye, men jeg vet at kontakten kommer til å vare. Vi har jo alle facebook og internett- og man kan jo skrive brev :) Skal ta opp den "hobbyen" igjen i Hammerfest :) En koselig ting det! Og når jeg besøker fammen her vest så skal man jo treffe snuppene også ;)

På denne dag i neste uke har jeg bodd i Hammerfest i ett døgn!!

tirsdag 10. januar 2012

Tenker tusen tanker..

Mandag 9. januar
Det er ikke annet å si enn at her pakkes det for harde livet. Er stortsett det dagene består av. Hvis man ser bortfra gårsdagen hvor jeg hadde en fantastisk fin tur i lag med fammen min her vest :) Og i morgen(tirsdag) skal jeg treffe igjen noen herlige jenter! Tidligere arbeidskolleger som fort ble gode venninner av meg. Gleder meg!! Vi skal kose oss sammen og danne gode minner som vi kan ta vare på når jeg forlater de :) Kommer virkelig til å savne de også, men håper at vennskapet varer selvom jeg stikker langt avgårde! :)
fra tur på Solastranda i mars 2010
Tenker tusenvis av tanker!! Ja, det er hva jeg driver med samtidig som jeg pakker ned hybelen. Tenk at jeg er inne i mitt 5. år her vest nå, men at det nå skal ta slutt. Neste tirsdag bor jeg pluttselig en helt annen plass. Rart!
Lurer veldig på hvordan det blir der oppe i Hammerfest. Om jeg gjør et feilglipp eller om det virkelig er rett av meg å flytte avsted.
Hvordan jobben og kolleger er..
Hvordan jeg skal bo.
Om jeg kommer til og trives.
Om jeg får meg nye venner der oppe.
Om det blir meget bra for meg,- slik jeg har en liten følelse av og slik mange sier at de tror.
Hva, hvordan, hvilke, om osv - ja, det er tusenvis av tanker oppi hodet mitt nå om dagen...

Vel, den som lever får se!!
Og i neste uke har jeg jo svaret på noen av tankene i alle fall :)

mandag 9. januar 2012

Steinkjerringa!

Søndag 8. januar!

Sola tittet frem ei lita stund :)
Steinkjerringa er en stor steinstatue på ca 3 tonn som i perioden 1925-27 ble fraktet opp med hest og kjerre av en gjeng fra Varhaug og Nærbø. Og med en steinbukk fikk de ho opp på den store steinen. - Respekt!!


I dag hadde jeg og fammen min her vest en flott og koselig tur! Vakker natur som ble helt nydelig når sola tittet frem!! Totalt sett gikk vi vel ca 8km. Deilig!!


Godt vi fikk denne turen sammen for det er store sjanser for at dette er siste turen vår på ei stund... Huff som jeg gruer meg til å flytte langt vekk fra dem. Går fra å ha de ca 5km unna - ca 2323 km unna. Hjelpes!!Ja, jeg kommer til å savne de fælt. Det vet jeg allerede nå det!

søndag 8. januar 2012

Ta fantasien i bruk!

Du har ikke bil, men skal løse følgende:
Hvordan frakte 5 tomme pappesker(bananesker) på enklest og raskest måte fra A til B, når det er fra butikken til hybelen i regnvær?

Stable de høyt opp og rusle sakte avgårde i regnet uten å se noe?
Eller gå flere ganger?
Eller fins det andre måter?

Jeg valgte å plassere de på sykkelen for så å gå i hurtig gange hjemover i regnværet :)

Min fine og kjære sykkel er mitt trofaste transportmiddel og faste trimvenn :) 
Jammen, kan han brukes til så mangt!
Jada, det så nok mindre smart ut; men hadde det sett bedre ut om du så en høy pappeskestabel komme traskende? 

Minst 23stk liker det ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Jeg benyttet nyttårsaften til å fortelle hvor jeg har fått jobb. Statusmeldinga mi på nyttårsaften: tenker at hun er ganske så heldig som virkelig får starte helt på nytt i det nye året :) Nytt fylke, ny by, ny jobb og nye mennesker! Spennende! Kjenner jeg gleder meg til en helt ny start i Hammerfest! (✿◠‿◠)

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆ Og så klart ønsker jeg dere alle et riktig GODT NYTT ÅR!! Må det fylles med fler gleder enn sorger! Må det oppfylle drømmer og gi dere gode minner! Må det bli et godt nytt år for dere alle! ☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

Lånt bildene på nett - Min fremtidige hjemby :)
Lenge var det kun de aller nærmeste av familie og venner som visste hvor jeg hadde fått jobbtilbud. Jeg fortalte jo litt om det her inne i starten av desember. Men var fremdeles litt hemmelighetsfull da, men nå som hele facebook vet det så skal bloggverden også få vite det så klart! Rett før selve jula takket jeg JA! til jobben og sendte inn papirer på det. Det var ei overhappy jente kan du tro! En drøm er på vei til å bli sann!!!! Men blir den slik jeg forestiller meg??

Har lyst å fortelle historia rundt, for den gjorde det nok en gang klart for meg at Gud liker å ha en finger med i spillet :) 

Vikariatet her vest nærmet seg slutten og jeg tenkte atter en gang(for tusende gang i.l.a 2011): Hva skal jeg nå ta meg til??
I min fortvilelse og frustrasjon foldet jeg hendene. Jeg ba Han om å vise meg hvor han har tenkt å ha meg. Give me a sign! :) Om å sende meg en plass som vil gjøre meg godt. At jeg nå trengte et godt år etter det stortsett grusomme 2011 som nærmet seg slutten.... Tro meg; Jeg var DRITTLEI av å være i det ene vikariatet etter det andre! Av å stadig vekk leve i usikkerheten om hva som ventet rundt neste sving. Jeg ba, ba og jeg ba!! Dagen etter googlet jeg ledige jobber i Norge. Og det som gikk igjen der var Hammerfest. Jeg titter opp og sier til Han at jeg tar hintet :) Så sendte man inn en søknad og etter et par dager ble man kontaktet for en liten prat. Så en lengre prat en annen dag. Så et telefonintervju en annen dag. Så litt ordning av det ene og det andre. Og stadig vekk beskjeden om at de liker det de hører fra meg og om meg, at jeg burde forberede meg på å pakke i hopen sakene mine osv. Og så, 9. desember 2011, kommer beskjeden: Jobben er din hvis du vil ha den, Miriam!

Hadde så lyst å rope høyt av glede!!, men var på jobb så ropte inni meg i stede. To av elevene mine så meg smile stort og ga meg tommel opp :) Herlige gutter, som jeg virkelig savner!!

Klarer ikke helt å forklare det med ord og sånn, men jeg tror den jobben var ment for meg :)
Og nå pakker man fra harde livet! 9 dager til avreise og dagene flyr like fort avsted som juleferien gjorde!

lørdag 7. januar 2012

Jula 2011 ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Et innlegg om hele jula :)
Mørketur i skogen :)
Mamma er så flink til å lage gode, koselige og fine tradisjoner som vi alle gjerne vil holde liv i. Av ho jeg har lært det: sånn som med pepperkaketradisjonen til fetteren min og meg ;)
Så i jule- og påsketider drar vi inn i Telemarks dype skoger og fyrer opp et bål. Spiser grøt med mandel i, leker gi et lite blink og koser oss. I år var vi 12 personer som hadde en fin kveld i skogens mørke. Sang julesanger rundt bålet og avsluttet med Deilig er jorden.
En flotters kveld!!


Julaften!
 Julaften var en veldig koselig dag!! På formiddagen hadde vi en skikkelig julelunsj før lillesøss måtte på jobb. Så var det tid for å reise i kirka og siden pappa(skulle egentlig være kirkevert) måtte hente og bringe et par utlendinger fra/til mottaket, så tok jeg over jobben hans. I lag med ei av mammas beste venninner stod jeg i døra og delte ut programmet, ønsket velkommen og god jul. Fikk mange gode klemmer fra kjente folk og mange gode ord om min fine bunad. Ja, jeg er jo så heldig å ha Norges absolutt fineste bunad: Nordlandsbunaden! Tok inn kollekten og gikk frem og tilbake i midtgangen. En veldig flott høytidsgudtjeneste. Og under julesanger og juleevangeliet fløy tankene mine til opplevelsene i Israel. Har et helt annet forhold til julesanger som er knyttet til juleevangeliet og juleevangeliet. Nå kan jeg virkelig se for meg tydelige bilder når jeg synger med eller lytter til juleevangeliet :)
Vel hjemme igjen var det tid for julegrøt. Ja, vi har julegrøt på julaften. Ris- og rømmegrøt: en tradisjon medbragt fra hjemme i nord. Og på kvelden var det avslapping med filmer på TV(Home Alone :) ) før det ble kakespising og pakkeåpning når lillesøss kom hjem fra jobb. Det var så godt å være samla bare oss 5. Vi har det så godt i lag! Jeg er veldig glad i mine foreldre og søsken! Kunne ikke ønsket meg noen andre!
Takk for alle gaver jeg fikk!


En viktig og god tradisjon!
2. juledag er for slekta en viktig dag. Da samles vi alle i hopen hos grandtante R og døtrene i Skien. Der spiser vi middag(koldtbord), prater sammen, kakegomling og synger julesanger. Og vi ungene koser oss sammen i hverandres selskap. Vi spiller enten Fantasi med bare miming og er da to lag eller vi spiller Kokkeli monke. Vi har det kjekt sammen og setter stor pris på denne tradisjonen. År etter år samles vi her 2. juledag. Det har vært slik i veldig mange år. Ja, før vi ble født tror jeg!

Ja, tradisjoner er viktige. Man må lage seg gode tradisjoner som man holder fast ved år etter år. Slikt skaper gode minner!


Juletreff på Nesodden!
På Nesodden, utenfor Oslo, bor tante(storesøstra til pappa) og onkel. Vi ser de ikke så alt for ofte, dessverre, men når vi sees så har vi det veldig koselig! 3. juledag var det tid for å sees igjen. Da var alle døtrene deres hjemme! Og to av mannfolka og de tre barnebarna. Pappa, mamma, storebror og jeg dro inn på formiddagen. Lillesøss ble hjemme pga sykdom stakkars. Ho gikk glipp av noen veldig koselige timer i lag med fantastiske mennesker!! På pappas side har jeg 7 kusiner, men kun 5 av dem har jeg jevlig kontakt med. Skulle ønske jeg hadde god kontakt med dem alle, men slik er det ikke uansett hvor hardt jeg prøver.  
Men jeg er glad for den kontakten jeg har.

Såklart er det jo flere dager i juleferien, men kan jo ikke lage et alt for langt innlegg ;) Men kan si at den ene kvelden hadde vi besøk av et herlig ektepar. To helskjønne mennesker, hvis man kan si det om en mann da :) Vi åt godt av både det ene og det andre og pratet og lo sammen. Veldig koselig!!
En annen kveld hadde vi besøk av to ektepar som var med på Israelreisen. En kjempekoselig kveld med mye prat og latter da også. Og en aldri så liten Israelminring :) Så koselig!!

Andre dager gikk til avslapping i lag med familien, treff med slekta, fototurer osv osv. Hadde en veldig fin juleferie, men selv om den var ekstra lang så gikk den utrolig fort. Ja, alt for fort!!

fredag 6. januar 2012

Uka i bartebyen!

Da skal man ta et skikkelig grep om bloggingen og komme i gang igjen. Det er et mål for det nye året.

En liten montasje med bilder fra Trondheimsuka :)
Ja, det er vel på tide å fortelle litt om den fine uka jeg hadde i Trondheim. Der besøkte jeg min kjære lillesøster og hennes supersøte samboervenninne :) Vi hadde ei veldig fin uke i lag. På dagtid var de i hver sin praksisbarnehage mens jeg ordnet i heimen eller var i byen på julegaveshopping og fototurer. Tiden gikk alt for fort, men fikk da gjort litt. Ene dagen kom ei av mine beste venninner, Linda, inn til byen. Vi suste rundt omkring på jakt etter både det ene og det andre før det på kvelden ble bowling i lag med lillesøss. Linda skulle egentlig bare ha en kort dagstur i byen, men overnattet hos oss. Veldig koselig! Den kvelden satt ho og jeg å så håndballkamp mens de to andre snuppene skrev og skrev på hver sin praksisrapport. 

En annen kveld tilbragte jeg mange timer hos Stine snuppa. Vi gikk sammen på Fjellheim Bibelskole i Tromsø og hadde ikke sett hverandre siden 2008. Ja, det var på tide med et gjennsyn! Ho kjente meg ikke igjen med en gang i minibankkøen og kom helt opp i ansiktet på meg. Haha!! :) Hjemme hos ho og hennes to samboervenninner(to andre som gikk sammen med oss på Fjellheim) hadde vi en kjekk kveld/natt med hjemmelaga pizza, kos, latter og film. I tillegg til disse tre fikk jeg også treft to andre Fjellheimfolk. Kjempekoselig!!

Det er det jeg nå husker fra uka i Trondheim. Et kort sammendrag som avsluttes med en veldig morsom filmsnutt. Den viser at uka i bartebyen var fylt med mye glede! ;)